SAMARBETE. Fr v närpolis Kåre Wegersjö, Sonja Lunnegård (KD), Gun-Lis Roos (FP), Anders Morin (FP), Annukka Leisti. SAMARBETE. Fr v närpolis Kåre Wegersjö, Sonja Lunnegård (KD), Gun-Lis Roos (FP), Anders Morin (FP), Annukka Leisti.

Kommunen bjuder på champagnefrukost till studenten

Nyheter

Den 12 juni är det dags för studenten i Edsbergsparken med School's out-festival. I år kommer kommunen bjuda studenterna på alkoholfri champagnefrukost för att uppmuntra ungdomarna att fira nyktra.

Som ett led i kommunens satsning på att uppmuntra ungdomar att hålla sig nyktra på studenten anordnas en alkoholfri champagnefrukost i Edsbergsparken den 12 juni i samband med School's out-festivalen.

– Vi vill ge alternativ till de ungdomar som vill delta i festligheterna men hellre väljer alkoholfritt. Det ska finnas möjlighet att göra det valet, säger Anders Morin (FP).

Kommunen samarbetar även med polisen och Motorförarnas Helnykterhetsförbund, MHF, i informationskampanjen Tänk om som riktar sig till tonårsföräldrar med information om riskerna med att köpa ut alkohol. Informationsmaterial delas ut utanför systembolaget.

– Just den här årstiden är det många som gör alkoholdebut. Det här är en lockelsetid där det är viktigt att föräldrarna har koll på sina ungdomar. Vi vill arbeta för att ungdomar ska ha ett normaliserat och moget förhållande till alkoholen, säger Morin.

– Enligt Stockholmsenkäten är det 17 procent i årskurs nio i Sollentuna som storkonsumerar alkohol minst en gång i månaden, i gymnasiet 42 procent, det är allvarligt höga siffror, säger Morin.

För att förbygga alkoholkonsumtionen bedriver kommunen informationsarbete på skolorna genom den så kallade effekt-metoden som går ut på att påverka föräldrarnas förhållningssätt till ungdomars drickande. Metoden vänder sig till föräldrar med barn i högstadiet och genomförs vid korta föräldramöten där föräldrarna informeras om ungdomsdrickande. Målet är att skapa en samsyn hos föräldrarna som gör det enklare att säga nej när deras ungdomar vill ha alkohol.

Simon Markusson

 

Länkar till artiklar:

http://pdf.direktpress.se/flashpublisher/magazine/8004

 

http://epaper.mitti.se/edoris?tem=epaper_mist#

 

Hej, kan jad få lite hjälp med detta. Hemsida 24, www.lansnykter.se Stockholms Läns Nykterhetsförbund Webbredaktör Lars-Erik Larsson Ny Webbredaktör Sofia Modigh 700604-0047 Forshagagatan 7, 12331 Farsta Och www.NSO.nu Webbredaktör Lars-Erik Larsson Hemsidan är registrerad på Bo Larsson. Ny Webbredaktör Sofia Modigh 700604-0047 Forshagagatan 7, 12331 Farsta Jag kan ändra det som jag kommer åt.