Alkoholfritt på studentflaken 2016
Nu slopar Södertälje kommun alkohol på studentflak. Stort tack för det! Ett gott och viktigt steg i rätt riktning för våra unga. Vi är många som vill se en förändring.
Studenttid är glädje och frihet utan dess like och ska så vara – men för en del studenter ser det ut att vara fritt fram för festande med alkoholinslag.
Efter möte på Södertälje kommun tillsammans med polisen och rektorerna på skolorna i staden där de diskuterade det kommande studentfirandet beslutades att studentflaken framöver ska vara alkoholfria. Varje studentflak skall ha en flakvärd som är minst 25 år och flaken skall inspekteras innan avfärd. Totalförbud kommer att råda mot alkohol och andra vätskor under färden. Med andra ord är det slut på det blöta studentflaksfestandet för kommunens studenter.
Låt oss nu se att hela Sverige följer efter!
Studentflaken har genom åren varit omstridda. Senast i fjol planerade Rikspolisstyrelsen efter flertalet olyckor att utreda ett förbud mot dem. När kan vi få till ett alkoholfritt tänk, nya direktiv och kloka beslut för alkoholfria studentflak i de övriga 289 kommunerna i Sverige?

Skriv ut nedanstående fil, visar alla orginisationer som är med och stöttar
ett alkoholfritt studentfirande

Hej, kan jad få lite hjälp med detta. Hemsida 24, www.lansnykter.se Stockholms Läns Nykterhetsförbund Webbredaktör Lars-Erik Larsson Ny Webbredaktör Sofia Modigh 700604-0047 Forshagagatan 7, 12331 Farsta Och www.NSO.nu Webbredaktör Lars-Erik Larsson Hemsidan är registrerad på Bo Larsson. Ny Webbredaktör Sofia Modigh 700604-0047 Forshagagatan 7, 12331 Farsta Jag kan ändra det som jag kommer åt.