Stensundslägret den 28 juli – 1 augusti 2014
Syfte
Lägret är för barn och ungdomar i åldrarna 8-13 år som alla vuxit upp under utmanande förhållanden på grund av alkohol- eller narkotikamissbruk i familjen. På Stensund bidrar vi till att barnen får uttrycka sina tankar och känslor. Tillsammans med andra får de utrymme att bygga självkänsla och skapa möjlighet att göra val som är bra för dem som individer. Lägret är religiöst och politiskt obundet.
Verksamhet
Vi använder oss både av traditionell lägerverksamhet och av övningar som hjälper barnen att få kontakt med känslor, tankar och behov. Balansen mellan lek och att få uttrycka sina känslor, tankar och behov tror vi är viktig för att bygga självkänsla, skapa trygghet och gemenskap både för barnen som individer och för gruppen som helhet. Våra gruppövningar bygger på forskningsbaserade och utprövade arbetssätt från Ersta Vändpunkten som är särskilt framtagna för detta läger. Däremellan har vi lekar, bad, kanotpaddling, skådespel, uppträdanden, musikworkshops, hantverk, disco och andra roliga lägeraktiviteter.
Ledarteam
Vi som arbetar med lägret är engagerade män och kvinnor i olika åldrar, från olika länder med olika bakgrunder. Många av oss har särskild utbildning och lång erfarenhet av arbete med barn som levt i en utsatt hemmiljö. Vi är engagerade, tydliga, trygga, positiva och vi älskar vårt arbete. Vi är övertygade om att när barn får uppleva trygghet, gemenskap, glädje och får möta nya förebilder kan det så frön som räcker ett helt liv.
Ett tonårsläger för samma målgrupp anordnas i vecka 30 2014
(start 21 juli).
Åldrar: 13-16 år
Plats: Stensund.
Information och anmälan: Lotta Åhman, 0706-19 66 42
Arrangörer                                                                   
Stockholms Läns Nykterhetsförbund
MHF - Motorförarnas Helnykterhetsförbund
Ersta Vändpunkten
Information och anmälan
Gun-Lis Roos 070-948 81 42
Ulf Zetterman 070-161 05 65

Junis Stockholm önskar alla en glad sommar!
Vi vill också passa på att påminna om att betala medlemsavgiften till Junis! Vi behöver dig för att kunna fortsätta arrangera fantastisk barnverksamhet.
Har du inte betalt medlemskap i Junis för 2014?
Sätt in 40 kronor på Junis Stockholms PG: 575 06-8.
Märk betalningen med barnets namn och personnummer. 
Åk helikopter med Junis!
Junis i Stockholm får ibland "upplevelser" att dela ut till våra junisbarn. Det är företaget Upplevelsepresent som ger oss detta. Just nu har vi några platser till en helikoptertur på Gärdet!
Datum: 15 juni 2014.
Tid: Start kl. 12.00.
För att få komma med på denna dag så får du inte ha varit med på en tidigare upplevelse, backhoppning, spökvandring eller segway.
Om du är sugen att åka helikopter skicka då ett mail med svar på frågorna nedan, senast 8 juni!
Vilka är Junis fyra profiler?
Varför ska just du få åka helikopter?
Svaren skickar du till: stockholm@junis.org.
Den 10 juni får du besked om du kommer med eller inte. 

Sommar med Junis!
Missa inte några av våra roliga sommarkollon, gå in på vår hemsida för mer info och anmälan!  Klicka här: stockholm.juni.org
Sommardag med Junis i Huddinge
Junisföreningen Daggdroppen i Huddinge bjuder in till en hel sommardag full med roliga aktiviteter! Vi ska leka, pyssla och slöjda med olika material. Kanske vill du göra ett armband? Eller trycka och måla på din egen tröja? Ta med en gammal tröja som du tycker behöver göras om! Vi kommer också vara ute och busa. Ta med lunch, vi bjuder på fikat!
Praktiskt: 
Plats: Kvarnbergsgården, Huddinge.
Tid: 09.00-15.00 den 18 juni.
Anmälan senast 15 juni. Se kontakt. Uppge personnr (10 siffror), Namn, adress och kontaktuppgifter.
Ta med en t-shirt om du vill trycka en egen tröja!
Ta med egen lunch, vi bjuder på fika.
Kostnad: 40 kronor för nya medlemmar, då ingår Junis-medlemskap under 2014 och du kan vara med på våra aktiviteter under hösten! Är du redan medlem kostar det 20 kronor.
KONTAKT
För frågor och anmälan, kontakta Karin:
Telefon: 0706 39 63 66.
Mail: daggdroppenhuddinge@junis.org
Junis Stockholm Hemsida:
stockholm.junis.org
Gå in på vår hemsida!
Du kan ändra denna exempeltext. Peka här och klicka på knappen "Redigera text". Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Hej, kan jad få lite hjälp med detta. Hemsida 24, www.lansnykter.se Stockholms Läns Nykterhetsförbund Webbredaktör Lars-Erik Larsson Ny Webbredaktör Sofia Modigh 700604-0047 Forshagagatan 7, 12331 Farsta Och www.NSO.nu Webbredaktör Lars-Erik Larsson Hemsidan är registrerad på Bo Larsson. Ny Webbredaktör Sofia Modigh 700604-0047 Forshagagatan 7, 12331 Farsta Jag kan ändra det som jag kommer åt.